Πακιστάν: Οι βιαστές θα τιμωρούνται με χημικό ευνουχισμό σύμφωνα με νέο νόμο

Αυστηροποιούνται τα μέτρα κατά της σ*ξουαλικής κακοποίησης στο Πακιστάν – Με ειδικά φάρμακα θα επιτυγχάνεται ο ευνουχισμός – Σε ποιες άλλες χώρες εφαρμόζεται η συγκεκριμένη τιμωρία.

Σκληpή τιμωρία θα προβλέπεται πλέον για όσους προβαίνουν σε σ*ξουαλική κακοποίηση στο Πακιστάν. Σύμφωνα με τον νέο νόμο, ο βιαστής θα υφίσταται χημικό ευνουχισμό ύστερα από τη δημόσια κατακραυγή. Τον περασμένο μήνα ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν Καν, και το υπουργικό του συμβούλιο ενέκριναν τη νομοθεσία και στη συνέχεια ο πρόεδρος της χώρας, Αρίφ Αλβί, άναψε το πράσινο φως για την εφαρμογή του νόμου, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ σε 120 ημέρες από τώρα.

Οι κατηγορούμενοι θα ευνουχίζονται με τη χρήση ειδικών φαρμάκων που μειώνουν την τεστοστερόνη. Αντίστοιχες μέθοδοι, με τα συγκεκριμένα φάρμακα, εφαρμόζονται στους παιδόφιλους στην Ινδονησία, από το 2016, και στην Πολωνία από το 2006.

Η χάραξη αυστηρής πολιτικής σε βάρος των βιαστών, στο Πακιστάν, έρχεται ύστερα από σειρά αποτρόπαιων ενεργειών που έχουν προσβάλλει βάναυσα τα δικαιώματα των γυναικών, πυροδοτώντας σφοδρό κύμα διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα.

Η τελευταία φρικιαστική πράξη σε βάρος γυναίκας σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν έβγαλαν με βία έξω από το αυτοκίνητό το θύμα, λίγο πιο πέρα από εθνική οδό, ενώ τη στιγμή της κακοποίησής της από άντρες παρακολουθούσαν σοκαρισμένα τα παιδιά της.

Συγκλονίζει το γεγονός ότι κάθε χρόνο περί τις χίλιες γυναίκες καταλήγουν στο Πακιστάν από βιασμό. Μέχρι τώρα οι βιαστές αντιμετώπιζαν ποινή φυλάκισης από 10 έως 25 έτη, ή και θανατική ποινή. Πηγή: protothema.gr