Κορονοϊός: Έντεκα φορές πιο πιθανό να πεθάνει κάποιος ανεμβολίαστος

Σε σχέση με κάποιον που έχει εμβολιαστεί πλήρως

Ιδιαίτερα αυξημένος παρουσιάζεται ο κίνδυνος θανάτου για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού, αποκάλυψε νέα έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Αναλυτικότερα τα άτομα που δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένα φέτος την άνοιξη και το καλοκαίρι είχαν πάνω από 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν και 11 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από κορονοϊό σε σχέση με εκείνα που ήταν πλήρως εμβολιασμένα, σύμφωνα με μία από τις τρεις μεγάλες μελέτες που δημοσιεύτηκαν από τον CDC και παράλληλα εστιάζουν στη συνεχή αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της εξάπλωσης της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από skai.gr, μια δεύτερη μελέτη έδειξε ότι το εμβόλιο της Moderna είναι πιο αποτελεσματικό στην πρόληψη των νοσηλειών σε σύγκριση με το σκεύασμα της Pfizer-BioNTech και της Johnson & Johnson. Αυτή η εκτίμηση βασίστηκε στη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα αμερικανική μελέτη για την αποτελεσματικότητα και των τριών εμβολίων, στην οποία συμμετείχαν περίπου 32.000 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία, τμήματα επειγόντων περιστατικών και κλινικές επείγουσας φροντίδας σε εννέα πολιτείες από τον Ιούνιο έως τις αρχές Αυγούστου.

Ενώ και τα τρία εμβόλια ήταν συνολικά 86 τοις εκατό αποτελεσματικά στην πρόληψη της νοσηλείας, η προστασία ήταν σημαντικά υψηλότερη στους λήπτες εμβολίων Moderna (95 %) σε σχέση με αυτούς που έλαβαν Pfizer-BioNTech (80%) ή Johnson & Johnson (60%).