Εμβολιασμένη με την πρώτη δόση της Pfizer η έγκυος που διασωληνώθηκε και έχασε το μωρό

Η γυναίκα που έχασε το μωρό της που γεννήθηκε πρόωρα και νοσεί από κορονοϊό είχε κάνει τελικά την α’ δόση του εμβολίου της Pfizer.

Δεν τα κατάφερε το βρέφος που γεννήθηκε πρόωρα από 36χρονη στη Θεσσαλονίκη, που βύθισε στη θλίψη το Ιπποκράτειο νοσοκομείο με τη μητέρα του να είναι μερικώς εμβολιασμένη.

Σύμφωνα με το ΜΕGA, η νεαρή μητέρα που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο είχε εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Πιο συγκεκριμένα, την Παραμονή των Χριστουγέννων έκανε την πρώτη δόση της Pfizer ενώ την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς εμφάνισε έντονα συμπτώματα και πολύ χαμηλό οξυγόνο με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας.

Οι γιατροί πήραν με καισαρική τομή το μόλις 22 εβδομάδων βρέφος χτες, Κυριακή και άμεσα προχώρησαν στη διασωλήνωση της γυναίκας, όπως ανέφερε ο νοσηλευτής και μέλος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Γιώργος Δόντσιος.

«Αυτή τη στιγμή η μητέρα είναι διασωληνωμένη και γίνονται προσπάθειες να κρατηθεί στη ζωή. Δυστυχώς, είναι ένα περιστατικό το οποίο μας υπενθυμίζει ότι ο ιός είναι εδώ, δεν κοιτάζει, δεν βλέπει πρόσωπα, δύναμη, σώμα, παρουσιαστικό αλλά “βλέπει” ανοσοποιητικό και αυτό πρέπει να κατανοήσουμε όλοι», τόνισε ο κ. Δόντσιος, μιλώντας στο grtimes.gr.