Κηδεύεται ο εθελοντής πυροσβέστης Βασίλης Φιλώρας παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας

Σύμφωνα με πληροφορίες από protothema.gr, η κηδεία έγινε στο Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κηδεύτηκε στο Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια ο 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης Βασίλης Φιλώρας που έχασε την ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία κατά την διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Αττική. Η κατάρρευση της καλωδίωσης της κολόνας του ηλεκτρικού ρεύματος στέρησε τη ζωή στον 38χρονο πατέρα δύο παιδιών.

IMG_7979

Η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου έφτασε στον Ιερό Ναό όπου τελείται η εξόδιος ακολουθία κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο.

IMG_7977
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
kideia-pyrosvesti__1_
Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου

Στο Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης μετέβη και η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Νωρίτερα σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αποφάσισαν να τελεστεί δημόσια δαπάνη η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη.

kideia-pyrosvesti__3_

Όπως επισημαίνεται σε Δελτίο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί «ελάχιστο φόρο τιμής της αναγνώρισης της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας που επέδειξε ο Βασίλης Φιλώρας όταν, στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, συνέτρεξε ανιδιοτελώς να βοηθήσει τους συμπολίτες του, επιτελώντας στο ύψιστο το καθήκον του».

Την ίδια ώρα σε κλίμα βαθιάς οδύνης φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν τον 38χρονο που αφήνει πίσω του δύο ανήλικα παιδιά.