Ανατροπή! Ένοχες μάνα και κόρη για τη δολοφονία του 49χρονου ταξιτζή στον Εύοσμο

Ισόβια στην 49χρονη μητέρα – Η 19χρονη βγαίνει από τη φυλακή

Παρά το γεγονός ότι η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή μόνο της μητέρας για την δολοφονία του 49χρονου συζύγου της στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2020, η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης, ήταν «καταπέλτης» και για την κόρη.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχη ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας, την 46χρονη σύζυγο του θύματος και ένοχη για συνέργεια την 19χρονη κόρη του ταξιτζή.

Στην 46χρονη μητέρα επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ στην κόρη επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών. Στην 19χρονη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής της μέχρι το Εφετείο. Έτσι η 19χρονη βγαίνει από την φυλακή προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα στη σχολή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από newsbreak.gr, η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, καθώς νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή της 19χρονης, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε κανένα κίνητρο να σκοτώσει τον πατέρα της: «Δεν αντέχει στη λογική ένα παιδί χωρίς κανένα άλλο κίνητρο να σκοτώσει τον πατέρα του για να πάρει την κληρονομιά, την οποία ούτως ή άλλως αποποιήθηκε» δήλωσε.

Μάνα και κόρη αλληλοκατηγορούνται εδώ και καιρό, όπως έκαναν και στις απολογίες τους σήμερα. Η 19χρονη υποστήριξε ότι η μητέρα της κατέσφαξε τον πατέρα της ενώ κοιμόταν, προκειμένου να τον εκδικηθεί και να τον κληρονομήσει, ενώ η μητέρα από πλευράς της, υποστήριζε ότι η κόρη της τον σκότωσε επειδή την κακοποιούσε σ*ξουαλικά.