Συγκέντρωση ατόμων στο Πολυτεχνείο – Αντιδρούν για την ακύρωση των εκδηλώσεων

Στην Πατησίων έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ και των YΜΕΤ – Κλειστή η Στουρνάρη – Σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Θα κάνει ανακοινώσεις το μεσημέρι ο Χρυσοχοΐδης – 5.000 αστυνομικοί για να εμποδιστούν συγκεντρώσεις

Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα στο Πολυτεχνείο στην Πατησίων. Σήμερα το πρωί περίπου 50 νεαροί συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρου του ιστορικού κτηρίου, στην κεντρική είσοδο.

astynomi23

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν για την απόφαση για την ακύρωση των εκδηλώσεων και της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Στην Πατησίων έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ και των YΜΕΤ, ενώ είναι κλειστή η οδός Στουρνάρη.

Οι συγκεντρωμένοι γράφουν σε πανό τους, «δεν υπάρχει ζωή και υγεία χωρίς ελευθερία».

avra1

Στο ενημερωτικό κείμενο που δημοσίευσαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουασιαστικού χώρου υπογράφουν ως «Φοιτητές/ριες, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, αγωνιστές/τριες».

Όπως αναφέρουν στο κείμενό τους ο λόγος της δράσης τους έχει στόχο ένα ανοιχτό πολυτεχνείο όπου «θα πραγματοποιηθούν οι τρίημερες εκδηλώσεις μνήμης».

Ακόμα προσθέτουν ότι «ο λόγος που μπήκαμε σήμερα στο Πολυτεχνείο ήταν επειδή γνωρίζαμε πως από αύριο η σχολή θα έμπαινε σε lockout και ότι η πραγματοποίηση του απαγορευμένου τριημέρου θα ήταν αδύνατη».

stous3

5.000 αστυνομικοί σε όλη την Αττική για να εμποδιστούν συγκεντρώσεις

Αναβρασμός επικρατεί στα επιτελεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου που θα εορταστεί με διαφορετικό τρόπο εφέτος, λόγω κορωνοϊού. Ήδη, έχουν αρχίσει να τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα της Αστυνομίας για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και της πορείας, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναμένεται να κάνει δηλώσεις το μεσημέρι και έκκληση στον κόσμο να συμμορφωθεί στα μέτρα που αποσκοπούν στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Από το πρωί, είναι σε εξέλιξη υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την ηγεσία και τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το θέμα που έχει προκύψει.

Σημειώνεται ότι στα σχέδια της ΕΛ.ΑΣ ήταν να αποκλειστεί ο χώρος του Πολυτεχνείου από χτες το βράδυ, ενώ σε χτεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να αναπτυχθούν περίπου 5.000 αστυνομικοί σε όλη την Αττική, να εμποδιστούν οι συγκεντρώσεις. Επίσης, θα επιτηρούνται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, θα είναι παντού περιπολίες, ενώ θα υπάρξει συγκεκριμένο πρωτόκολλο για την κατάθεση στεφάνων με την τήρηση κανόνων για την προστασία από τον κορονοϊό. Πηγή: protothema.gr