Γκάφα από τις λίγες στη Θεσσαλονίκη: Η κοκαΐνη ήταν (όντως) στόκος τελικά

Ρεζίλι εγχωρίως και… διεθνώς ύστερα από την αδιανόητη γκάφα αστυνομικών της ομάδας Ζ, που δεν πίστεψαν ότι ο στόκος που βρήκαν στο αυτοκίνητο δυο εργατών στη Θεσσαλονίκη ήταν, όντως, στόκος. Θεώρησαν ότι ήταν κοκαΐνη, τους έπιασαν, τους κράτησαν δυο μέρες στο κρατητήριο αλλά η γκάφα αποκαλύφθηκε.

Και αποκαλύφθηκε από το Associated Press, που έγραψε την Πέμπτη (08.07.2021) για τη γκάφα στη Θεσσαλονίκη, με την κοκαΐνη που δεν ήταν κοκαΐνη αλλά στόκος, όπως από την αρχή έλεγαν οι εργάτες. Οι δυο άνδρες, ηλικίας 38 και 44 ετών, αφέθηκαν ελεύθεροι από τον εισαγγελέα και οι κατηγορίες τους για διακίνηση ναρκωτικών αποσύρθηκαν αφού η αστυνομία παραδέχτηκε ότι η ουσία που κατάσχεσε από το αυτοκίνητό τους, δεν ήταν κοκαΐνη αλλά στόκος για ξύλο!

Όταν έγινε ο έλεγχος οι δυο άνδρες είπαν στους αστυνομικούς πως η λευκή σκόνη στο αυτοκίνητο ήταν στόκος. Αλλά δεν τους πίστεψαν και θεώρησαν πως ήταν κοκαΐνη. Τότε, δείγμα της σκόνης εστάλη σε δημόσιο εργαστήριο για ανάλυση.

Αποκαλύφθηκε λοιπόν ότι η σκόνη είχε μερικώς κρυσταλλοποιηθεί εξαιτίας της ζέστης στο αυτοκίνητο των δυο ανδρών!

Μετά τον έλεγχο, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν τους δυο άνδρες, τους κράτησαν για δυο μέρες, κατασχέθηκαν τα κινητά τους και 2.900 ευρώ που είχαν μαζί τους και τα οποία θεωρήθηκαν κέρδη από τη διακίνηση ναρκωτικών!

Αλλά όταν η «κοκαΐνη» αποδείχθηκε στόκος ξύλου, η περιπέτεια των δυο ανδρών τελείωσε και τα πράγματά τους επιστράφηκαν.