Έρχονται αποκλεισμοί μη εμβολιασμένων από συναυλίες & γυμναστήρια

Πολίτες δύο ταχυτήτων, εμβολιασμένων και μη, ετοιμάζεται να δημιουργήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα γιατί δεν δίνονται κίνητρα και αντικίνητρα σε όσους έχουν εμβολιαστεί, με δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων στους άνω των 60 ετών, η κ. Παπαπευαγγέλου αποκάλυψε ότι ετοιμάζονται οδηγίες για τα οφέλη όσων έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, τονίζοντας ότι θα μπορούν να συμμετέχουν σε πολλές δραστηριότητες, όπως είναι συναυλίες και γυμναστήρια, από τις οποίες θα αποκλείονται οι μη εμβολιασμένοι.

«Οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί μπορούν να συμμετέχουν σε περισσότερες δραστηριότητες. Και σήμερα το συζητήσαμε. Έχει συζητηθεί και στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και σε συνεργασία οι δύο Επιτροπές φτιάχνουμε κάποιες οδηγίες για τα οφέλη που θα έχουν όσοι έχουν εμβολιαστεί. Η αλήθεια είναι μπορούν να συμμετέχουν, πιστεύουμε ότι εκεί θα οδηγηθούμε, σε πολλές δραστηριότητες, είτε αυτές είναι συναυλίες είτε είναι γυμναστήρια. Είναι όμως κάτι που βρίσκεται υπό διαμόρφωση και μόλις το έχουμε έτοιμο να το ανακοινώσουμε», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαευαγγέλου.

Δείτε ερώτηση και απάντηση στο 30:23 του βίντεο: