Παυλάκης: «Θα πρέπει το Πάσχα να το ζήσουμε με περιορισμούς για να υπάρξει ένα καλό καλοκαίρι»

Ο Γιώργος Παυλάκης, σημείωσε ότι κάθε άνοιγμα είναι συνδεδεμένο με την αύξηση των κρουσμάτων και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε θέση να πάρει πίσω τα μέτρα που εξήγγειλε αν τα πράγματα ξεφύγουν.

Ο Γιώργος Παυλάκης, ιατρός ερευνητής, μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο δήλωσε:

«Είναι παγκόσμια πρώτη το να ανοίγει μια χώρα στην κορυφή του επιδημικού κύματος. Είναι επικίνδυνο. Θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά όλων το πώς θα πάει ακριβώς», σημείωσε ο κ. Παυλάκης ελπίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει ένα πείραμα για να διαπιστώσει που μπορεί να πάει η κατάσταση και θα πρέπει να είναι σε θέση να πάρει πίσω τα μέτρα που εξήγγειλε αν τα πράγματα ξεφύγουν, παίρνοντας σκληρότερα μέτρα.

Όταν βλέπετε Γαλλία να ξανακλείνει και Γερμανία να ανησυχεί σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σε εγρήγορση. Οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην έχουμε εικόνες συνωστισμού.

«Οι ελληνικές Αρχές πρέπει να είναι σε συνεχή εγρήγορση», τόνισε ο γιατρός, σημειώνοντας ότι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση προκειμένου να μην έχουμε φαινόμενα συνωστισμού και να μην αυξηθούν πολύ οι επαφές, πράγμα πολύ δύσκολο.

Τα κρούσματα αντέβαιναν γινάτι η χώρα είναι ανοιχτή, οι δουλειές ήταν ανοιχτές οι άνθρωποι πήγαιναν στη δουλειά τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο κύριος φορέας ήταν οι επαφές των ανθρώπων, κάθε επαφή φέρνει κρούσματα και αυτό πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας.

Ο κόσμος, όπως δήλωσε δεν είναι κουρασμένος, αντέχει ακόμα, αν υπάρξει αύξηση κρουσμάτων ωστόσο, δεν υπάρχουν άλλες εφεδρείες.

Πάσχα με περιορισμούς

Ο κ. Παυλάκης υπογράμμισε ότι το άνοιγμα θα οδηγήσει σε αύξηση κρουσμάτων, ελπίζοντας «ότι δε θα είναι μεγάλη», ενώ τόνισε ότι το Πάσχα θα πρέπει να το περάσουμε με περιορισμούς.

«Θα πρέπει το Πάσχα να το ζήσουμε με περιορισμούς για να υπάρξει ένα καλό καλοκαίρι», κατέληξε ο γιατρός. Αν το Πάσχα ξεφύγει το καλοκαίρι θα είναι πολύ δύσκολο.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα