Ρόδος: Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε τον βιασμό της 8χρονης

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία της Ρόδου με τον βιασμό ενός 8χρονου κοριτσιού, το οποίο νοσηλεύεται σε ίδρυμα του νησιού, υπό την εποπτεία κοινωνικής λειτουργού και παιδιάτρου. Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου απαγόρευσε το παιδί να έχει οποιαδήποτε επαφή με συγγενικά πρόσωπα.

Ο βιασμός του 8χρονου κοριτσιού, επιβεβαιώθηκε από την εξέταση του ιατροδικαστή, Παναγιώτη Κοτρέτσου, ο οποίος εντόπισε τραύματα στα γεννητικά όργανα.

Το κοριτσάκι φιλοξενείται σε δομή και παρακολουθείται από κοινωνικό λειτουργό και παιδίατρο. Οι Αρχές ερευνούν για τον δράστη του βιασμού της 8χρονης και θα ερευνηθούν όλα τα πρόσωπα που έρχονταν σε επαφή μαζί της, σύμφωνα με το Mega.

«Κλαίω από το πρωί. Εμείς τα μεγαλώσαμε. Το πήραν στο ορφανοτροφείο γιατί το είχαν βιάσει» είπε στο Star η γιαγιά της 8χρονης.

«Η κόρη μου έχει 4 παιδιά από διαφορετικούς συζύγους. Ο πατέρας της 8χρονης είναι στα καράβια, λείπει καιρό και παίρνει τηλέφωνα. Αυτός δεν δίνει διαζύγιο στην κόρη μου. Αυτός τη θέλει αλλά αυτή έμπλεξε με κάποιον. Είναι παράξενο παιδί ανέκαθεν. Ο Θεός με έχει καλά ακόμα να τα μεγαλώνω τα παιδιά.»

Σε ερώτηση για το αν είχε διαπιστώσει πως συνέβαινε κάτι στην 8χρονη απάντησε ότι «έλειπε ο πατέρας του, μίλαγε μαζί του, ήταν χαρούμενο. Τώρα τελευταία έγινε ο βιασμός, δεν ξέρω ποιος μπορεί να το έκανε».

Για να «ξετυλίξει το κουβάρι» της σοκαριστικής υπόθεσης, η εισαγγελία έλαβε ανώνυμη καταγγελία ότι η 8χρονη φέρεται να έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

«Λάβαμε διάταξη, πήραμε διάταξη από τον κύριο εισαγγελέα, για προσωρινή αφαίρεση επιμέλειας της ανήλικης 8χρονης και από τους δύο γονείς» υπογράμμισε η πρόεδρος του Προνοιακού Ιδρύματος Ρόδου, Μαρία Κορακάκη.

Το οκτώ ετών κοριτσάκι μένει τα τελευταία χρόνια στο σπίτι της γιαγιάς της μαζί με τα άλλα τρία αδέλφια της. Οι γονείς της είναι σε διάσταση.