Φαίδων Βόβολης: Εισήγηση για στέρηση της άδειας για έξι μήνες

Εξάμηνη αναστολή άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος του καρδιολόγου Φαίδωνα Βόβολη είναι η εισήγηση του πειθαρχικού οργάνου του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής. Ο συγκεκριμένος γιατρός πρωτοστατεί πρωτοστατεί στις συγκεντρώσεις κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Το σκεπτικό της εισήγησης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς συσχετίζονται οι ενέργειες του συγκεκριμένου γιατρού με την πρόκληση κινδύνου για τη δημόσια υγεία εν μέσω πανδημίας, γεγονός που κρίνει αναγκαία την επιβολή της προσωρινής άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος.

Το πειθαρχικό συμβούλιο αφού σημειώνει ότι «ο συνάδελφος παραδέχτηκε ότι στα πλαίσια της πολιτικής κίνησης, την οποία έκανε, χρησιμοποίησε ως μέσο την πανδημία» καταλήγει ότι «προέχει οι ανεμβολίαστοι να μην παρασυρθούν από αντιεμβολιαστικό κίνημα. Οι ανεμβολίαστοι είναι φοβισμένοι άνθρωποι και πρέπει οπωσδήποτε να ενημερωθούν και να γίνουν τα πάντα για να εμβολιαστούν».

Ειδικότερα, η σύγκληση του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είχε ως σκοπό να διερευνήσει εάν από την εν γένει συμπεριφορά και τις ενέργειες του Φαίδωνα Βόβολη υφίσταται κίνδυνος και ανάγκη προστασίας για τη δημόσια υγεία.

Υστερα από την εξέταση των δεδομένων και την ακρόαση μαρτύρων αλλά και του ίδιου του καρδιολόγου, τα μέλη του πειθαρχικού συμβουλίου ομόφωνα αποφάνθηκαν ότι ο κ. Φαίδων Βόβολης προβάλει και αναφέρεται σε μη τεκμηριωμένα δεδομένα για την πανδημία.