Αναβλήθηκε η συνεδρίαση των Λοιμωξιολόγων για την σταδιακή άρση του lockdown

Σύμφωνα με νεότερες εξελίξεις αναβάλλεται η συνεδρίαση των Λοιμωξιολόγων που είχε προγραμματιστεί για αύριο.

Όπως είχε γνωστοποιηθεί νωρίτερα η κυβέρνηση εξετάζει ένα σχέδιο χαλάρωσης του lockdown που έχει επιβληθεί για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι αναγνωρίζουν τις ανάγκες των πολιτών μετά από ένα χρόνο με συνεχή μέτρα κατά της πανδημίας. Η ψυχολογική κόπωση των πολιτών από το lockdown αλλά και η πίεση που ασκείται στην οικονομία από το παρατεταμένο κλείσιμο της αγοράς είναι οι βασικοί λόγοι που το άνοιγμα τέθηκε στο τραπέζι.

Τα σενάρια αυτά πάντως παραμένει άγνωστο πότε θα εξεταστούν, καθώς αναβλήθηκε η αυριανή έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Σύμφωνα με πληροφορίες θέλουν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία γίνεται οπότε η νέα συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκεύη.

Μέχρι τώρα το σχέδιο που εξετάζεται από τους ειδικούς είναι τη Δευτέρα 22 Μαρτίου να ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής τα οποία θα λειτουργήσουν με αυστηρούς κανόνες και με ραντεβού.

Αύριο αναμένεται πάντως η συνεδρίαση των Επιδημιολόγων η οποία και θα εξετάσει προσεκτικά όλα τα νέα επιδημολογικά δεδομένα. Πηγή: dikaiologitika.gr