Η «παθιασμένη φεμινίστρια» Μάργκαρετ Παπανδρέου έγινε 98 – Ποιες της έστειλαν ανθοδέσμη και επιστολή;

Η γεννημένη στο Ιλινόις πρώην γυναίκα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ίδρυσε την Ένωση Γυναικών Ελλάδος και ήταν πρόεδρος για οκτώ χρόνια

Γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1923 στο Oak Park του Ιλινόις, η Μάργκαρετ Παπανδρέου, που έγινε 98 ετών.

Η Μάργκαρετ, πρώην σύζυγος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, είχε μεγάλες ανησυχίες και γι’ αυτό όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία δημιούργησε την Ένωση Γυναικών Ελλάδος, στην οποία ήταν πρόεδρος και για 8 χρόνια.

Αυτή την ιδιότητά της προέβαλαν για τα γενέθλιά της πρώην και νυν μέλη της Βουλής και της Ευρωβουλής και της έστειλαν μια μεγάλη ανθοδέσμη, συνοδευόμενη από επιστολή στην οποία αναφέρουν τους αγώνες που έχει δώσει για την ισότητα των γυναικών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με newsbreak.gr, την επιστολή υπογράφουν οι: Ελένη Ανουσάκη, Χρύσα Αράπογλου, Μαρία Αρσένη, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Ροδούλα Ζήση, Πέμη Ζούνη, Άννα Καραμάνου, Άννα Κατσαρού, Ευαγγελία Κουρουπάκη, Μαρία Κυριακοπούλου, Μένη Μαλλιώρη, Σούλα Μερεντίτη, Μαρία Μίχου, Κατερίνα Μπατζελή, Αννα Νταλάρα, Τιτίνα Πανταζή, Αφροδίτη Παπαθανασίου, Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, Όλγα Ρεντάρη, Μαρία Σκραφνάκη, Ευαγγελία Σχοιναράκη, Ελένη Τσιαούση, Μάγια Τσόκλη, Ελπίδα Τσουρή και Κατερίνα Φαρμάκη.

Μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Υπερασπίστηκες με πίστη και πάθος τα δικαιώματα των γυναικών και σφράγισες ανεξίτηλα τη ζωή μας. Όλα όσα σήμερα θεωρούνται εδραιωμένα και αυτονόητα από τις νεότερες γενιές γυναικών, χρειάστηκαν και ανθρώπους σαν εσένα, Μαργαρίτα Παπανδρέου, για να κατακτηθούν, κάτω από δύσκολες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες».