Κατώτατος μισθός: Σενάρια ακόμα και για 730 ευρώ μέσα στο 2022

Μέχρι και στα 730 ευρώ μπορεί να φτάσει ο κατώτατος μισθός μέσα στο 2022, σύμφωνα με τα σενάρια.

Μέχρι και το 10% μπορεί να φτάσει η αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022, σύμφωνα με τα πιο αισιόδοξα σενάρια.

Η διαδικασία της αύξησης του κατώτατου μισθού εκκινεί άλλωστε από την 1η Ιανουαρίου του 2022, όταν και αυξάνεται κατά 2%, από τα 650 στα 663 ευρώ. «Από την αρχή του χρόνου θα ξεκινήσει η νέα διαδικασία για τον κατώτατο, η οποία θα διαμορφωθεί κατά τον νόμο μέσα στους πρώτους μήνες του 2022. Η κυβέρνηση αφού λάβει υπόψη τις σχετικές εισηγήσεις εργοδοτών – εργαζομένων και αρμόδιων φορέων θα τοποθετηθεί έχοντας ως βούληση στον κατώτατο μισθό να υπάρξει αντανάκλαση αυτού που είπα μιλώντας για κοινωνικό μέρισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, δημιουργώντας προσδοκίες για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, έπειτα από την πρώτη αύξηση θα εκκινήσει μια διαδικασία στην οποία οι κοινωνικοί εταίροι θα προτείνουν και η κυβέρνηση θα πάρει την απόφαση που θα μπορούσε να αυξήσει ως και 5,5% τον κατώτατο μισθό που θα αγγίξει τα 700 ευρώ.

Τα πιο αισιόδοξα σενάρια πάντως κάνουν λόγο για αύξηση ακόμα και 10%, αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των επενδυτικών οίκων που τοποθετούν το ποσοστό της ανάπτυξης στο 8%, κάτι που θα έκανε τον κατώτατο μισθό να φτάσει στα 730 ευρώ.