Αλκιβιάδης Βατόπουλος: Κυνική δήλωση για τον θάνατο του 15χρονου που είχε εμβολιαστεί – ΒΙΝΤΕΟ

Έχασε τα λόγια του ο καθηγητής όταν ρωτήθηκε αν το εμβόλιο μπορεί να προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού

Σοκ και ανησυχία έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες ο αιφνίδιος θάνατος ενός 15χρονου μαθητή από την Τρίπολη Αρκαδίας, ο οποίος σύμφωνα με την οικογένειά του είχε εμβολιαστεί με την πρώτη δόση της Pfizer τρεις μέρες πριν βρεθεί νεκρός στο κρεβάτι του.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής δεν έδωσαν απαντήσεις, καθώς όπως αναφέρεται το παιδί «έφυγε» από «αδιευκρίνιστη αίτια θανάτου». Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

Κι ενώ αυτή τη στιγμή που δεν υπάρχουν ακόμα ξεκάθαρες επιστημονικές απαντήσεις για την τραγική απώλεια του νεαρού μαθητή, αρκετοί έσπευσαν να κατηγορήσουν το εμβόλιο, όπως μεταξύ άλλων η ίδια η οικογένεια του παιδιού, ενώ άλλοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι το εμβόλιο αποκλείεται να σκότωσε τον 15χρονο.

Ταυτόχρονα, αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του καθηγητή Μικροβιολογίας Αλκιβιάδη Βατόπουλου όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την πιθανότητα να ευθύνεται το εμβόλιο για τον ξαφνικό χαμό του παιδιού.

Ο καθηγητής φάνηκε να χάνει τα λόγια του απαντώντας: «Θα πρέπει να βρεθεί ένας μηχανισμός. Αλλεργία;» δήλωσε και συνέχισε σχολιάζοντας με κυνικό τρόπο ότι γενικά οι άνθρωποι πεθαίνουν:

«Πρώτον δυστυχώς άνθρωποι πεθαίνουν. Παθαίνουν εγκεφαλικά, παθαίνουν εμφράγματα. Ο αιφνίδιος θάνατος στα παιδιά, ακόμα και στα παιδιά του γυμνασίου είναι ένα τραγικό γεγονός, αλλά υπαρκτό. Δυστυχώς υπάρχει ένας αριθμός. Συνεπώς δεν πρέπει να τα ρίχνουμε όλα στο εμβόλιο» σχολίασε μιλώντας στο Mega.

«Κ. Βατόπουλε επειδή μιλάμε για παιδιά, με το χέρι στην καρδιά, είναι 100% ασφαλές το εμβόλιο για τα παιδιά; Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε μισή πιθανότητα να κάνει μια παρενέργεια που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί» ρώτησε η Ανθή Βούλγαρη με τον Βατόπουλο να απαντάει «100% δεν υπάρχει τίποτα στην ιατρική».