Ένοχοι οι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ που κατασπάραξαν τον 5χρονο Στάθη

Aυλαία μετά από πέντε χρόνια στη δίκη για την φονική επίθεση στο μικρό παιδί

Πέντε χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό στην Κοζάνη όπου ένα αγοράκι 5 ετών έπεσε νεκρό μετά την φονική επίθεση που δέχτηκε από ροτβάιλερ, έπεσε η αυλαία στην δικαστική υπόθεση.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης έκρινε ένοχους τους δύο ιδιοκτήτες των σκύλων που επιτέθηκαν στο παιδί, και επέβαλε ποινή πέντε ετών στον καθένα, εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ την ημέρα.

60d5deb6e23b0

Υπενθυμίζεται ότι όλα συνέβησαν το Πάσχα του 2016 όταν η μητέρα και το πέντε ετών παιδί της επισκέφτηκαν το σπίτι των ιδιοκτητών, καλεσμένοι για φαγητό. Το παιδί ξέφυγε κάποια στιγμή από την προσοχή τους με αποτέλεσμα να δεχτεί φονική επίθεση από τα σκυλιά-φύλακες. Τα σκυλιά έριξαν την περίφραξη του χώρου στον οποίο ήταν κλεισμένα και επιτέθηκαν στον 5χρονο δαγκώνοντας τον σε ολόκληρο το κορμί του.

Σύμφωνα με newsbreak.gr, οι ιδιοκτήτες είχαν ισχυριστεί τότε ότι είχαν τα 3 ροτβάιλερ κλεισμένα σε ειδικό χώρο στο ημιυπόγειο του σπιτιού του, ενώ τα υπόλοιπα 5 σκυλιά της οικογένειας ήταν κλεισμένα σε αποθήκη.

Η χαροκαμένη είχε δηλώσει τότε: «’Όλα έγιναν μπροστά μου, εγώ προσπάθησα να σώσω το παιδί μου από τα δόντια τους και με τραυμάτισαν στα χέρια. Εγώ με τον σύντροφο μου πήγαμε το παιδί στο νοσοκομείο με πληγές και αυτοί τώρα δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία ευθύνη. Δηλώνουν ότι αρνούνται την ευθύνη τους και ότι τα σκυλιά έκαναν τη δουλειά τους ως φύλακες. Ούτε μια συγγνώμη για τη ψυχούλα που χάθηκε, τόσο βίαια».

Tα σκυλιά απομακρύνθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους, όπως είχε μεταδώσει το kozanimedia, και μεταφέρθηκαν σε κυνοκομείο.