24ωρη παράταση στην αγωνία για τα σχολεία – Ανακοινώσεις αύριο από Κεραμέως, Τσιόδρα και Χαρδαλιά

Ακόμη μια μέρα θα χρειαστεί να περιμένουν γονείς και μαθητές για να μάθουν πως και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Τις ανακοινώσεις θα κάνει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αύριο (29.04.2020) το απόγευμα.

Όπως από το πρωί είχε γράψει το newsit.gr, οι αποφάσεις για τα σχολεία θα γίνουν γνωστές την Τετάρτη από την αρμόδια υπουργό, ενώ σήμερα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 18:00, τη σκυτάλη των ανακοινώσεων θα πάρουν έξι υφυπουργοί.

Η κα Κεραμέως θα βρεθεί αύριο (29.04.2020) στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά στο υπουργείο Υγείας για να δώσει όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις στο πως θα ανοίξουν και πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Όπως ανακοινώθηκε άτυπα από το υπουργείο, “αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου, στις 18:00, η κ. Κεραμέως θα ανακοινώσει τα εξειδικευμένα μέτρα που αφορούν στη σταδιακή επαναλειτουργία δομών του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων”.

Η απόφαση για το πως και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία είναι ένας γρίφος για την κυβέρνηση. Ωστόσο ήδη υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την επαναλειτουργία τους, ακόμη και φωνές να μην επιστρέψουν, ειδικά οι μαθητές του δημοτικού, στα θρανία.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σίγουρη πρέπει να θεωρείται πλέον η επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, όπως και η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα τέλη Ιουνίου. Η επαναλειτουργία των σχολείων, ωστόσο, θα γίνει σταδιακά και με βάση τη διαρκή αξιολόγηση των συνθηκών και του σχεδίου «απελευθέρωσης».

Έτσι, στις 11 Μαΐου θα γυρίσουν στα θρανία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, αλλά το ενδεχόμενο μαζί τους να επιστρέψουν ακόμη και οι συμμαθητές τους από τις άλλες δύο τάξεις του Λυκείου ή ακόμη και του Γυμνασίου αποτελεί υπαρκτή εισήγηση και δεν έχει εγκαταλειφθεί. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να διεξαχθούν εφέτος προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, ενώ έως τα τέλη Μαΐου θα έχουν επιστρέψει στις αίθουσες και οι μαθητές του Δημοτικού και των Νηπιαγωγείων. Δεδομένη θεωρείται, επίσης, η μικρή παράταση του σχολικού έτους έως τα τέλη Ιουνίου περίπου.

Από το διάγγελμα στους… υφυπουργούς
Στις 18:00 σήμερα το απόγευμα, στις οθόνες δεν θα εμφανιστούν ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς για την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού. Είναι η ώρα που θα απευθύνει το διάγγελμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να ανακοινώσει τις κατευθυντήριες γραμμές του σχεδίου για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Αφού κάνει το διάγγελμα ο πρωθυπουργός, το σχέδιο της κυβέρνησης θα παρουσιαστεί αναλυτικά στη συνέχεια από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκη Σκέρτσο και θα εξειδικευτεί ανά τομέα, από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασία Νίκο Χαρδαλιά, τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο Θοδωρή Λιβάνιο και τον υφυπουργό Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Την παρουσίαση θα συντονίσει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *