Συλλαλητήριο μαθητών στα Προπύλαια – Μπαράζ από καταλήψεις στα σχολεία

Περίπου 200 σχολεία παραμένουν κλειστά – Κλειστή η Σταδίου
Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι μαθητές στο κέντρο της Αθήνας.

Οι μαθητές ξεκίνησαν πορεία από τα Προπύλαια και τώρα βρίσκονται έξω από τη Βουλή με αιτήματα που αφορούν στη μη χρήση μάσκας αλλά και προσλήψεις καθηγητών, και επαρκές προσωπικό καθαριότητας, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων αλλά και… τα Rafale.

Δείτε βίντεο:

Μάλιστα πριν λίγη ώρα οι διαδηλωτές πέταξαν καπνογόνα στους αστυνομικούς.

kapno12

Κλειστή για την ώρα παραμένει η οδός Σταδίου.

Στο κείμενο πρόσκληση για το σημερινό συλλαλητήριο αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Δε δεχόμαστε πως ότι διεκδικούμε δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως θα αγοράσει ΦΕΤΟΣ από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη Rafale με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. Ευρώ… Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο!».

IMG_0237_2
DIM_7105

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρησε στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς να πάρει κανένα ουσιαστικό μετρό προστασιας απέναντι στον Covid-19. Αντίθετα στοιβάζει τους μαθητές σε αίθουσες των 25 ή ακόμη και των 30 ατόμων, μην θέλοντας να αναλάβει τις ευθύνες της για την υγειονομική κρίση.
ΩΣ ΕΔΩ!
Απαιτούμε εδώ και τώρα συγκρότηση τμημάτων με μέγιστο αριθμό τους 15 μαθητές, πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και του προσωπικού καθαριότητας, για να γίνονται κανονικά και με ασφάλεια τα μαθήματα.
Καλούμε όλους/ες στην κινητοποίηση της Πέμπτης στα Προπύλαια, για να δώσουμε το μαχητικό παρών στη μάχη για την διεκδίκηση όσων μας ανήκουν!»

Μαζί με τους μαθητές είναι και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων (ΑΣΓΜΕ).

IMG_0233
IMG_0234
IMG_0232

Στο μεταξύ, περίπου περίπου 200 σχολεία είναι κλειστά λόγω καταλήψεων με βασικό αίτημα τα καλύτερα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα η λίστα του υπουργείου Παιδείας για σχολεία και τμήματα που είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού αριθμεί 96 καταχωρήσεις σύμφωνα με τα στοιχεία το πρωί της Πέμπτης. Πηγή: protothema.gr