Κατάργησαν τον ΕΝΦΙΑ σε νησί χωρίς σπίτια και κατοίκους!

Στην άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε 26 ακριτικά νησιά προχωρά η κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών και σε νησί που δεν έχει κατοίκους και σπίτια!

Η απαλλαγή αφορά φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας που έχουν την κύρια κατοικία τους σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 1.200 κατοίκων και τα οποία βρίσκονται στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στις Περιφερειακές Ενότητες Καλύμνου, Καρπάθου-Ηρωικής Νήσου Κάσου, Κω και Ρόδου, στον Δήμο Γαύδου και στο σύμπλεγμα Διαπόντιων νήσων, όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, εξηγώντας τα μέτρα που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός.

Σε αυτή τη λίστα των 28 ακριτικών νησιών για τους κατοίκους των οποίων καταργήθηκε ο ΕΝΦΙΑ βρίσκονται και τα Αντίψαρα, στα οποία όμως δεν υπάρχουν ούτε κάτοικοι, ούτε σπίτια.

Τα Αντίψαρα βρίσκονται δυτικά των Ψαρών σε απόσταση 1.3 ναυτικών μιλίων, ενώ η έκτασή τους μόλις φθάνει τα 4 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το νησάκι είναι έρημο, με μόνα κτίσματα δύο ξωκκλήσια, τα οποία προφανώς δεν βαρύνονταν με ΕΝΦΙΑ.

Η λίστα των 28 νησιών για τους κατοίκους των οποίων καταργήθηκε ο ΕΝΦΙΑ, που έγινε γνωστή σήμερα (16/9) από το υπουργείο Οικονομικών είναι η ακόλουθη:

Φούρνοι, ‘Αγιος Μηνάς και Θύμαινα της περιφερειακής ενότητας Ικαρίας,

Αγιος Ευστράτιος της περιφερειακής ενότητας Λήμνου,

Σαμιοπούλα της περιφερειακής ενότητας Σάμου,

Οινούσσες, Ψαρά και Αντίψαρα της περιφερειακής ενότητας Χίου,

Αγαθονήσι, Καλόλιμνος, Πλάτη, Τέλενδος, Ψέριμος, Λειψοί, Φαρμακονήσι, Αρκοί και Μαράθι ή Μάραθος της περιφερειακής ενότητας Καλύμνου,

Σαρία και Κάσος της περιφερειακής ενότητας Καρπάθου,

Μεγίστη (Καστελόριζο), Τήλος και Χάλκη της περιφερειακής ενότητας Ρόδου,

Γυαλί και Νίσυρος της περιφερειακής ενότητας Κω,

Γαύδος της περιφερειακής ενότητας Χανίων, και

Ερεικούσσα, Μαθράκι και Οθωνοί της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας. Πηγή: dikaiologitika.gr