Σπαρακτικές στιγμές στην κηδεία του 16χρονου Παύλου που πνίγηκε στη λίμνη Αώου

Ράγισαν και οι πέτρες στο τελευταίο «αντίο»
Στα μαύρα ντύθηκε το χωριό της Χρυσοβίτσας στο Μέτσοβο, όπου οικογένεια, συγγενείς και φίλοι, είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο στον 16χρονο Παύλο που έχασε τη ζωή του από πνιγμό στη λίμνη Αώου, στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από newsbreak.gr, με πόνο ψυχής, κάτοικοi του χωριού ψέλλισαν στους δημοσιογράφους: «Τι να σας πούμε, ότι και να πούμε είναι πλέον μάταιο, ήταν η κακιά στιγμή. Τον μεγάλωσαν οι γονείς του για να τον χάσουν τόσο ξαφνικά. Τι να πεις σε αυτούς τους γονείς; Άδικο, πολύ άδικο, να μην ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο».

Μάλιστα, ένας συγγενείς του 16χρονου Παύλου, παγωμένος ακόμα από το σοκ, δήλωσε στο epirus-tv-news: «Δεν έχουμε καταλάβει τι έχει συμβεί, αδυνατούμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί».

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του 16χρονου και η αδερφή του, οι οποίοι δεν μπορούν να διανοηθούν πώς έχασαν τόσο άδικα τον άγγελό τους. Η οικογένεια είχε ταλαιπωρηθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς η μητέρα του παιδιού χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Ωνάσειο πριν από δύο μήνες.

«Τι ήταν αυτό που πάθαμε»
«Τι ήταν αυτό που πάθαμε… Όλοι αυτό λεμέ εδώ. Τρελαθήκαμε όλο. Δεν έχουμε καρδιά να τους πάρουμε τηλέφωνο» δήλωσε η θεία του 16χρονου νωρίτερα, μιλώντας στο newsit.

Όπως προσθέτει η ίδια: «Ήταν πάρα πολύ καλό παιδί, λεβεντόπαιδο. Είχε το όνομα του παππού του. Ό,τι και να πούμε δεν μπορούμε να τον φέρουμε πίσω». Σύμφωνα με όσα περιγράφει, η οικογένεια του παιδιού πληροφορήθηκε τον χαμό του το μεσημέρι της Κυριακής: «Πρώτα έλεγαν για ένα παιδί από τα Γιάννενα, μετά ανακοίνωσαν ότι το παιδί ήταν από εδώ, από την Χρυσοβίτσα. Πήγε να πιάσει την μπάλα και εκεί είχε κάτι κλαριά και ο ανιψιός μου δεν πίστευε ότι ήταν πολύ το νερό αλλά το νερό είχε 100 μέτρα βάθος» σημείωσε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν το 16χρονο αγόρι να μην γνώριζε κολύμπι.

Για την τραγωδία που προκάλεσε θρήνο στο πανελλήνιο, μίλησε και ο δήμαρχος Μετσόβου, Κωνσταντίνος Τζαφέας: «Υπάρχει μια τεχνητή λίμνη, των πηγών του Αώου, στο σημείο αυτό. Βρίσκεται στα 1.550 μέτρα υψόμετρο. Τα παιδιά ήταν εκεί από το πρωί, έπαιζαν μπάλα» είπε στο Newsbomb.gr.

«Ήταν μια ομάδα παιδιών που έπαιζαν και διασκέδαζαν. Από ό,τι έχουμε μάθει, έπεσε η μπάλα στη λίμνη και πήγε το παιδί να την πιάσει. Η λίμνη αυτή έχει φερτά υλικά, χώματα κλπ. και αυτό έκανε το παιδί πιθανόν να γλιστρήσει και να πέσει μέσα. Πήγε ένα άλλο παιδί να τον πιάσει, δεν πρόλαβαν οι φίλοι του να τον τραβήξουν έξω. Δυστυχώς, δυστυχώς, είναι μια τραγωδία», πρόσθεσε.