Κίνα: Σχεδόν 14 εκατομμύρια πολίτες θα υποβληθούν σε τεστ Covid-19 στην Τιαντζίν

Σε τεστ κορωνοϊού θα υποβάλλουν οι αρχές της πόλης Τιαντζίν της Βόρειας Κίνας, τους περίπου 14 εκατ. κατοίκους της.

Συγκεκριμένα, όπω μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές συνέστησαν σε όλους τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους κατά το χρονικό διάστημα που αυτές θα προβαίνουν στη μαζική διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ για τον νέο κορωνοϊό, έπειτα από μια σειρά περιστατικών που εντοπίστηκαν πρόσφατα, αρκετά από τα οποία συνδέονται με το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον.

Η Τιαντζίν, μεγάλη πόλη-λιμάνι που βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου, μετατράπηκε σε νέα ζώνη ανησυχίας μετά τον εντοπισμό εκεί περισσότερων από 20 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες, τα περισσότερα από τα οποία εισήχθησαν από το εξωτερικό, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Υπάρχουν τουλάχιστον δύο περιστατικά της παραλλαγής Όμικρον, όπως και 15 που εντοπίστηκαν σε σχολεία, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει δοθεί εντολή για ένα πιο αυστηρό λοκντάουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από zougla.gr, οι κινεζικές αρχές βρέθηκαν πρόσφατα αντιμέτωπες με ένα πιο σημαντικό ξέσπασμα της επιδημίας στην πόλη Σιάν, στην βορειοδυτική Κίνα, το οποίο προκάλεσε αμφισβήτηση της πολιτικής μηδενικής ανοχής απέναντι στον ιό που εφαρμόζει η χώρα, με αυστηρά μέτρα καραντίνας και μια άμεση μαζική διεξαγωγή τεστ για την καταπολέμηση των εστιών που εντοπίζονται.

Η πόλη αυτή των 13 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία είναι γνωστή για τον περίφημο θαμμένο στρατό των πολεμιστών από τερακότα, τέθηκε σε λοκντάουν τον περασμένο μήνα. Ο ρυθμός εμφάνισης νέων περιστατικών επιβραδύνθηκε τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Κίνα έχει καταγράψει 100.000 ππεριστατιά Covid-19 και 4.636 θανάτους από τότε που ξέσπασε η πανδημία.