Ο πατέρας μου που με εγκατέλειψε μου έστειλε αίτημα φιλίας. Να το δεχτώ;

Ο βιολογικός μου πατέρας εγκατέλειψε τη μητέρα μου όταν ήταν έγκυος σε μένα και σήμερα, 31 χρόνια μετά μου έστειλε αίτημα φιλίας στο Facebook!

Είμαι παντρεμένη με ένα παιδάκι 10 χρονών και δεν μπορώ να ξεχάσω τον πόνο που μου προκάλεσε η εγκατάλειψη του πατέρα μου. Πριν από 6 χρόνια αποφάσισα να τον αναζητήσω.

Ήθελα να τον βρω, να τον γνωρίσω, να δω πού είναι, πως ζει και τη νέα οικογένεια που έχει δημιουργήσει. Δεν ήταν δύσκολο να τον βρω. Βρήκα πρώτα την ανιψιά του, από εκείνη την κόρη του και μετά εκείνον.

Και κάπου εκεί άρχισαν τα ψέματα. Είχε πει στα παιδιά του ότι είχαν μία αδερφή εκεί έξω, εμένα δηλαδή, αλλά ότι η μητέρα μου με πήρε μακριά και δεν ήξερε τι όνομα ή τι επίθετο μου είχε δώσει.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο ίδιο σπίτι όλη μου τη ζωή, στο ίδιο σπίτι που ζούσε και η μητέρα μου, όταν μας εγκατέλειψε. Μας επισκέφτηκε μία φορά όταν ήμουν 7 ετών (άρα πώς γίνεται να μην ξέρει το όνομά μου η που μένουμε) και η μητέρα μου εξακολουθεί να ζει στο ίδιο σπίτι.

Η μητέρα μου ποτέ δεν μου είπε κακό λόγο για εκείνον. Η οικογένεια της τον αγαπούσε πολύ και μέχρι σήμερα λένε ότι δεν ξέρουν γιατί έκανε ό, τι έκανε.

Λέει ψέματα. Ποτέ δεν με αναζήτησε ούτε ήθελε τα παιδιά του να με βρουν. Σαφώς και είμαι πολύ θυμωμένη μαζί του. Όφειλε να ζητήσει μία συγγνώμη αλλά δεν το έκανε.

Μέρες μετά τη συνάντησή μας με πήραν τηλέφωνο τα αδέρφια μου, δηλαδή τα παιδιά του και με ρώτησαν αν μπορούσαν να δώσουν στο μπαμπά μας τον αριθμό του τηλεφώνου μου. Αρνήθηκα και τους είπα ότι θέλω μόνο να μιλάω μαζί τους και όχι με εκείνον.

Σήμερα 6 περίπου χρόνια μετά μου έστειλε αίτημα φιλίας στο Facebook κάτι που με έκανε να θυμώσω ακόμα περισσότερο. Αν ήθελε επαφές μαζί μου κάτι θα είχε κάνει όλα αυτά τα χρόνια αλλά εκείνος προτίμησε να εξαφανιστεί. Με πρόδωσε για ακόμα μία φορά.

Εσείς τι πιστεύετε; Πρέπει να δεχτώ το αίτημά του ή να τον αγνοήσω όπως με αγνοούσε εκείνος σε όλη μου τη ζωή;

Γιάννα singleparent.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *