Ανησυχία για την παρενέργεια του κορονοϊού που μικραίνει το πέος

Με μικρότερο πέος κατά σχεδόν τέσσερα εκατοστά βρέθηκε νεαρός άντρες που νόσησε από τον κορονοϊό SARS-CoV-2, με τους ερευνητές να μελετούν την υπόθεσή του ως παρενέργεια του Covid-19 και να εκφράζουν φόβους ότι η σμίκρυνση του «Covid πέους» μπορεί να είναι μόνιμη.

Αν και μείωση του μήκους του πέους εξαιτίας του κορονοϊού είχε παρατηρηθεί ήδη σε έρευνα του University College του Λονδίνου, στην οποία συμμετείχαν 3.762 άτομα, η απώλεια ποτέ δεν ήταν τόσο μεγάλη.

Ο άντρας, που σύμφωνα με την «Daily Mail» είναι τριαντάρης, αποκάλυψε ανωνύμως το πρόβλημά του, μέσω του διαδικτύου, στο podcast «How to Do It». Οπως είπε, αρρώστησε βαριά από Covid-19 τον περασμένο Ιούλιο και μετά την ανάρρωσή του εμφάνισε στυτική δυσλειτουργία και έχασε 3,8 εκατοστά από το μήκος του πέους. Οι γιατροί του, δε, εξέφρασαν φόβους ότι η ζημιά μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη.

Οι ειδικοί όχι μόνο δεν τον αμφισβήτησαν, αλλά έσπευσαν να εξηγήσουν και τον μηχανισμό με τον οποίο ο Covid-19 μπορεί να κόψει εκατοστά από το πέος. Η ουρολόγος Ashley Winter, από το Ορεγκον των ΗΠΑ, έκανε λόγο για «Covid dick» (Covid πέος) και ανέφερε ότι ο κορονοϊός μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία όταν προσβάλλει τα ενδοθηλιακά κύτταρά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από newsbreak.gr, αν η βλάβη αφορά τα αγγεία που αιματώνουν το πέος, τότε προκαλούνται προβλήματα στη στυτική λειτουργία. Οπως είπε η ειδικός, επειδή δεν μεταφέρουν την απαραίτητη ποσότητα αίματος «το πέος δεν τεντώνεται μόνο του» στο μέγιστο σημείο, με αποτέλεσμα να μειώνεται το μήκος του σε στύση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής ουρολογίας Ranjith Ramasamy του αμερικανικού University of Miami, ο οποίος σύγκρινε τις βλάβες που μπορεί να υποστεί το πέος με τη ζημιά που προκαλεί ο Covid-19 στους πνεύμονες, στον εγκέφαλο και στα νεφρά. Μάλιστα, αναφερόμενος στη σμίκρυνση του πέους, τόνισε ότι «δεν πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα προσωρινό αποτέλεσμα… Πιστεύουμε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μόνιμο».